[Ga terug] Voorbereidingen
We gaan eerst aan de slag met de lege webmap te vullen met de diverse afbeeldingen die we willen gebruiken in de website.

Ik heb nu zelf al een tekstbestand gecreerd in Photoshop om te gebruiken in het Vaandelframe en de diverse screenshots op maat gemaakt. Hou bij het creeren van zo'n bestand voor het Vaandel, rekening met een maximale breedte van 800, sommige sites doen dit zelfs op 640, omdat dit de kleinste beeldscherminstelling is.

De hoogte is een ander verhaal, omdat u ten alle tijden rekening moet houden met de werkbalken die ook de benodigde ruimte in beslag nemen, ga dus nooit uit bij een instelling van 800 x 600, dat u voor de hoogte bij het maken van de site 600 kunt gebruiken.

Verzamel al de foto's/plaatjes die u wilt gebruiken en plaats ze in een aparte map.
Probeer uw afbeeldingen zo licht mogelijk te houden (in Kb's) en zoveel mogelijk om te zetten naar Gif bestanden, dit vanwege het laden van de pagina's wanneer uw site op het internet staat.

Indien u van plan bent om kleine foto's te plaatsen op uw site die u na het aanklikken wilt laten vergroten, hou dan rekening met het volgende;

1) Verklein de hoogte- breedte verhouding evenredig, d.w.z. 1600 x 1200 wordt dan 800 x 600 > 400 x 300 > 200 x 150, enz. wanneer u hier geen rekening mee houdt, dan krijgt u ovale wielen en meer van dat soort gekkigheid.
2) Een verkleinde foto gaat vrijwel altijd achteruit in scherpte, doe de verkleining vanaf een onbewerkte foto en bewerk de verkleinde foto pas achteraf, zodat u een optimale scherpte krijgt zonder vervorming.
3) Verkleinen hoeft beslist niet perse handmatig te gebeuren, er zijn genoeg programma's die dit voor u doen. Het hangt er echter vanaf hoeveel foto's uw plaatst, wanneer dit er niet veel zijn, dan is het vaak handiger om dit gewoon handmatig te doen.

Wanneer u alle foto's in de betreffende map wilt verplaatsen naar je webmap > images, dan kan dit op een hele simpele en snelle manier; Open de map met foto's/plaatjes en doe Ctrl + A, Ctrl + C, ga naar u webmap open daar de map images en doe Ctrl + V. Mogen er bepaalde bestanden niet mee, doe dan het volgende; Hou de Shift knop ingedrukt en klik met de linker muisknop alles stuk voor stuk aan wat u verplaatst wilt hebben, deze items behoren dan blauw te worden.

Ga op 1 van de items in het blauw met u cursor staan, klik op de rechtermuisknop en kies voor kopiŽren.
Vervolgens gaat u naar de webmap, open de map images, klik op de rechtermuisknop en kies voor plakken.


1. KopiŽren


1. Plakken


We zijn nu zo'n beetje klaar met alle voorbereidende werkzaamheden.